УМБАЛ "Пловдив" купи първата модерна апаратура със собствени средства
Автор: Диана Бикова 16:25 / 09.06.2020Коментари ()5422
Началникът на Клиниката по урология в "УМБАЛ-Пловдив" проф. д-р Димитър Шишков представи пред пловдивските медии новата уникална апаратура за диагностика и оперативно лечение на тумори на пикочо-отделителната система, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Апаратурата е монтирана и с нея вече са извършени 650 операции. "Новата апаратура е с три различни вида филтри, които променят цвета си в самата кухина и може да се установят и най-малките туморни формации, както и наличие на  патологично кръвоснабдяване" - обясни професорът.

Медицинската техника е от най-висок клас. Подобна има в още една болница в Южна България, частна, където не се оперират тежкоболни.

Проф. Шишков призова хората да си правят профилактични прегледи, за да се "хващат" заболяванията в ранен стадий. "Успехът ни е огромен, защото преживяемостта на тези раковоболни е над 18-20 години. От началото на годината сме проследили над 40 болни" - коментира той. 

Новата апаратура е първата закупена със средства на болницата, което се случва за първи път от най-малко 15 години. Досега оборудването е осигурявано с дарения от големи фирми и частни лица. "Ръководството показа, че уважава най-работещото място в болницата. Ние имаме изключително голям оборот от пациенти, с много висок бюджет, който печелим към самата болница. Новата политика на ръководството е, че пари ще се дават там, където се работи истински, а не с химикал" - каза лекарят.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/UMBAL-Plovdiv-kupi-purvata-moderna-aparatura-sus-sobstveni-sredstva-973958
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.