Варненска туристическа камара се обяви против негативната кампания за скъсания тръбопровод
Автор: Пламена Николова 16:14 / 03.06.2020Коментари ()2960
© Varna24.bg
Членовете на Управителния съвет на Варненската туристическа камара изразиха в декларация категоричното си несъгласие с негативната кампания по повод авариралия тръбопровод във Варненското езеро. Ето какво се посочва в декларацията, изпратена и до Varna24.bg

"От името на Управителния съвет на Варненска туристическа камара изразяваме категоричното си неодобрение относно развихрилата се в медиите и в социалните мрежи негативна кампания по повод повредения тръбопровод за отпадъчни води във Варненското езеро. Към настоящия момент специалисти от водолази и наземен персонал работят активно в авариралата зона и тръбата е успешно затапена и обезопасена.

Обявените официални данни на РЗИ и компетентните контролни органи категорично посочват, че пробите от морската вода край плажовете в курортите са с отлично качество, а край Офицерския и Аспаруховия плаж – с добро.

Точно сега, когато кризата с Covid-19 застрашава сериозно стабилността на туристическия бранш, е нужно да се акцентира върху сигурността и спокойствието за всички входящи туристи по Северното Черноморие. Сензационни и необосновани новини, свързани със замърсено море и плажове, въздействат крайно негативно не само от маркетингова гледна точка, но и от здравна такава.

Призоваваме институциите и варненската общественост да се обединят и да подкрепят  Варна като чиста и безопасна дестинация за туризъм и бизнес.

Очаква се активният летен сезон 2020 г. да започне през втората половина на месец юни. Хотелите, ресторантите и другите посещавани от туристи обекти са подготвeни да работят според всички противоепидемични мерки. Прогнозите са за кратък, усложнен от епидемичната обстановка сезон, в който всеки един гост на региона е важен!

Нека бъдем солидарни и да се обединим около усилията на най-засегнатия бранш - туризма. Чрез всеобща подкрепа можем да затвърдим позициите си на безопасна туристическа дестинация. Всички се намираме на борда на една и съща лодка.

 Точно сега българският туризъм силно се нуждае от доверие. Заслужава да му го дадем!", гласи декларацията, подписана от Илин Димитров, председател

на Варненската туристическа камара.


Още по темата: общо новини по темата: 28
14.04.2022 »
14.04.2022 »
02.06.2021 »
11.02.2021 »
11.02.2021 »
29.01.2021 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Varnenska-turisticheska-kamara-se-obyavi-protiv-negativnata-kampaniya-za-skusaniya-truboprovod-972347
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.