1 тон месо без документи за произход откриха от "Икономическа полиция" Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:18 / 27.05.2020Коментари ()5317
1 тон месо без документи за произход откриха служители на "Икономическа полиция" Пловдив. На 27 май при проверка в цех за преработка на месо в с.Караджово, обл.Пловдив, служители от отдел "Иономическа полиция" Пловдив при съвместна проверка с контролните органи - областната дирекция по безопасност на храните и инспекцията по труда установили, че в обекта, стопанисван от старозагорска фирма, се съхранява месо без документи за произход.

Служителите на икономическа полиция са започнали документална проверка във връзка с изясняване на обстоятелствата. В хода на работа проверяващите от ОДБХ-Пловдив са констатирали липса на удостоверение за регистрация по Закона за храните и открили, че съхраняваното в работното помещение охладено пилешко месо е без здравно-индентификационни документи,които да доказват произхода и годността му за консумация.

Контролните органи са съставили констативен протокол, акт за възбрана, протокол за отговорно пазене и разпореждане за унищожаване на откритото месо. Случаят е докладван на дежурен прокурор при Районна прокуратура Асеновград.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/1-ton-meso-bez-dokumenti-za-proizhod-otkriha-ot-Ikonomicheska-policiya-Plovdiv-970244
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.