Братята роми, пребили командос, с нова грандиозна изцепка в Пловдив
Автор: Георги Василев 12:15 / 12.05.2020Коментари ()61501
Братята роми Асен и Борис Пакетови, които почти разпалиха бунт в пловдивското село Войводиново, след като биха военния Валентин Димов на миналогодишния празник Богоявление, се забъркаха в поредна изцепка в Пловдив. На мушката на остроумните роми този път бяха служители на Първо районно, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Случката е от 29 април. По това време трафикът в Пловдив се регулираше от 13 КПП-та, но братята Пакетови явно са имали работа в Пловдив, та се оказали на булевард "Никола Вапцаров“ в квартал "Кючук Париж". Двамата се разхождали без задължителните по това време маски и веднага били забелязали от служители на Първо РУ.

Униформените ги поканили в районното, където им извършили проверка и им взели личните карти – документите на ромите били повредени и не следвало да бъдат използвани повече, а младежите трябвало да си извадят нови. Двамата се ядосали от полицейската проверка и проблемите с личните карти и решили да сътворят грозна сцена пред полицаите и гражданите.

На излизане от районното Борис започнал да крещи на висок глас: "Ще видите, нещастници, кои сме ние! Сега ще се обадим на другите! Вие ще видите, смешници, днес ви уволних аз“. Брат му Асен не останал по-назад и започнал да крещи: "От утре сте уволнени, нещастници! Ще извикам баща ми и той ще ви уволни, защото сте смешни!“.

Заканите били адресирани към органите на реда и в присъствие на намиращи се по същото време на посоченото място граждани. Заради отношението си, двамата получили актове по Указа за борба с дребното хулиганство. След това отново били дадени на съд.

Пред магистратите двамата заявили, че поведението им не било по никакъв начин провокативно и не налагало полицейска намеса. Затова бил разпитан и служителят, който им написал актовете и потвърдил това, което се е случило.

Съдът повярвал на полицая и сметнал, че казаното от ромите е само опит да се защитят и да отърват наказанието. Тъй като братята са криминално проявени,  отличават се като личности с висока степен на обществена опасност, но пък са трудово заети, съдът им наложи глоби по 300 лева на калпак.

Припомняме, че двамата се разминаха с условни присъди за побоя в село Войводиново - 3 години с 5 години изпитателен срок за Асен Пакетов и 1 година с 3 години изпитателен срок за Борис Пакетов.


Още по темата: общо новини по темата: 78
05.10.2022 »
14.06.2021 »
28.08.2019 »
27.08.2019 »
17.07.2019 »
15.05.2019 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Bratyata-romi-prebili-komandos-s-nova-grandiozna-izcepka-v-Plovdiv-965795
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.