Очаква се скоро да има нов парк в "Западен"
Автор: Адриана Георгиева 11:10 / 12.05.2020Коментари ()4338
Изграждането на парка на улица "Знаме" 4 в район "Западен" е спряно и не е ясно, кога ще се завърши. Читател на Plovdiv24.bg се свърза с нас, за да попита защо се бави процедурата.

"Преди повече от 1 година публикувахте статия по повод въпросния парк, който вече повече от година се "строи". "Паркът" се намира на ул. "Знаме" 4. Преди близо 6 месеца хората си събраха багажа и се изнесоха", написал е Христо Янков в писмото си. 

В момента на мястото има монтирано осветление, камери и почти завършени алеи.

"Алеите бяха направени от ОП "Градини и паркове", осветлението и камерите бяха поставени от частни фирми за 1 седмица. Чудя се дали "парка" ще успеят да го завършат до 2025? Много ще се радвам да попитате кмета на район "Западен", написал е още читателят ни.

"Ще го довършим, когато падне извънредното положение. Взели сме материали и ще го направим. По договор с голяма община е предвидена детска площадка. Има предвидени пари в бюджета за 2020 година, трябва да проверя какво се случва с тях", коментира Димитър Колев, кмет на район "Западен", когато наш репортер се свърза с него.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ochakva-se-skoro-da-ima-nov-park-v-Zapaden-965737
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.