Мъж от Пловдив към полицаи: "Няма да духам, пил съм"
Автор: Адриана Георгиева 12:10 / 22.03.2020Коментари ()38926
© Plovdiv24.bg
Мъж, който е крещял на полицаи "Няма да духам, пил съм",  се размина  с глоба, научи репортер на Plovdiv24.bg.

На 10 февруари, около 22:30 часа, служители от 4 районно управление, спрели мъжа за рутинна проверка до надлез "Родопи". Той бил в явно нетрезво състояние и силно лъхал на алкохол, затова един от полицаите му поискал личната карта. Почерпеният дал картата си и веднага след това казал:  "К`ви сте вие, за к`во ме спирате?“. Униформените обяснили, че му се извършва проверка за установяване самоличността му, както и наличие на криминални прояви. 

По време на проверката той започнал да се държи неуважително, грубо и агресивно, като започнал да сипе обиди към двамата полицаи. Нарушителят бил задържан и отведен в сградата на 4-то РУ,  където продължил да се държи неуважителното. Полицаите извикали колега, за да тества задържания за алкохол. Мъжът категорично отказал пробата с думите: "Няма да духам, пил съм.“ Вследствие на това нарушителя бил задържан със заповед за срок от 24 часа в сградата на ІV-то РУ, като при задържането му били използвани и белезници.

Когато се изправил пред Темида, нарушителят признал вината си и искрено съжалявал за постъпката си. Съдът го пощадил като му наложил глоба в размер на 100 лева.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Muzh-ot-Plovdiv-kum-policai-Nyama-da-duham-pil-sum-947474
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.