Невиждана полицейска акция в Пловдив, стотици шофьори хванати в крачка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:21 / 02.02.2020Коментари ()115698
©
В рамките на 36 часа полицията в Пловдив провери проведе специализирана полицейска операция на територията на областта за проверка на водачи на МПС по ЗДВП. В рамките на акцията бяха проверени 2011 МПС и 2633-ма водачи на територията на областта. Съставените Акт за установяване на административно нарушение (АУАН) са 179, а наложените глоби по фиш 201 бр. За различни нарушения са образувани 36 досъдебни производства и 2 бързи. 

При 26 от проверените водачите дрегерът е показал, че са шофирали под въздействие на алкохол с над 1.2 промила, а при 16 души е отчел под 1.2 промила. Шестима са задържаните водачите, управлявали МПС под въздействие на наркотични вещества. 74 от проверените шофьори са били без поставен обезопасителен колан, а 52 от автомобилите са били технически неизправни. Десет от автомобилите са били без сключена застраховка Гражданска отговорност ,а 49 от проверените лица са били с нередовни документи. 21 са констатираните нарушения свързани с неспазване на светлинни сигнали и пътна маркировка. Санкционирани за други нарушения по Закона за движение по пътищата са 203 от проверените водачи.

Като резултат от проведената акция на територията на област Пловдив за различни крим
©
инални престъпления са задържани 23 лица.

Най- голям брой нарушители са установени в Хисар, където 5 ма от водачите са шофирали след употребата на алкохол и един под въздействие на наркотици. Най- високия отчетен показател в населеното място е 1.84 промила. В Раковски шофирали след употреба на алкохол са били 3 ма от водачите, като най- високия отчетен показател е 1.79 промила.

Двама пък от проверените водачи-един на територията на гр.Пловдив и един в Асеновград, са се опитали да дадат подкуп от 100 лв. Проверяващите ги униформени служители са ги задържани на основание чл.304 а от НК.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nevizhdana-policeiska-akciya-v-Plovdiv-stotici-shofyori-hvanati-v-krachka-933473
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.