Пловдив ще отбележи 172 години от рождението на Христо Ботев
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 07:00 / 06.01.2020Коментари ()1940
© Plovdiv24.bg
В Пловдив 172-та годишнина от рождението на Христо Ботев ще бъде чествана днес, 6 януари 2020 г., от 13.15 часа пред паметника на поета-революционер в Цар Симеоновата градина.

В ритуала, организиран от Община Пловдив, ще участват почетни формирования от Пловдивския гарнизон - Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци.

Ще бъдат положени венци и цветя на паметника. Слово за делото и живота на великия българин ще произнесе Стефан Шивачев – директор на Регионалния исторически музей в Пловдив, водещ ще бъде Ивайло Христов – актьор в Драматичен театър Пловдив.

В церемонията ще участват народни представители, кметът на Община Пловдив, Областният управител на област Пловдив, представители от Областната администрация, председателят на Общински съвет – Пловдив, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, Общественият посредник на Община Пловдив, Командването на Пловдивския гарнизон, представители на армията, на Българската православна църква, политически и обществени организации, граждани и медии.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-shte-otbelezhi-172-godini-ot-rozhdenieto-na-Hristo-Botev-926280
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.