В Пловдив порязаха двама затворници
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:20 / 31.12.2019Коментари ()3428
© Plovdiv24.bg
Пловдивският апелативен съд остави без уважение жалбите на две осъдени лица срещу отказа на окръжните съдилища за предсрочно условното им освобождаване от затвора: 

Ще продължи да изтърпява остатъка от присъдата си К.П., осъден на седем години лишаване от свобода за грабеж при условията на опасен рецидив. Деянието е извършено в края на 2014 г., когато нападнал в гръб възрастна жена, връщаща се от личния си лекар. Скъсал златните й обеци и побягнал. Съдът прецени, че към настоящият момент К.П. не е дал доказателства за своето поправяне, понеже по време на изтърпяване на наказанието многократно е наказван от администрацията на затвора, включително и за заплаха с физическа саморазправа спрямо служител от охраната. 

Без уважение е оставена и жалбата и на С.И. Той е осъден на девет месеца лишаване от свобода, затова че през март тази година управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. Деянието е извършено повторно, след като веднъж вече е бил осъждан за такова престъпление. С.И. е изтърпял повече от половината от наложеното наказание, но дни преди да подаде молбата си за предсрочно освобождаване е наказан от администрацията на затвора за притежаване на забранена вещ.

Определенията, постановени от Пловдивския апелативен съд, са окончателни и не подлежат на обжалване.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/V-Plovdiv-poryazaha-dvama-zatvornici-925266
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.