Отпуснати са 460 000 лева за свлачището под Асеновата крепост
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:09 / 27.12.2019Коментари ()2103
©
Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет отпусна 460 000 лева на община Асеновград за укрепване на свлачището по пътя за Асеновата крепост. Свлечената земна маса завлече със себе си и част от пътната настилка.

Това се случи преди около година, а дължината на участъка е около 100 метра. Следващите стъпки, които община Асеновград ще предприеме, са пристъпване към законовата процедура за проектиране, избор на изпълнител и реална работа по изпълнение на проекта, при благоприятни климатични условия.

"Ще се постараем в максимално кратки срокове да преминем през всички процедури, за да може да се подобри комуникацията с Асеновата крепост и трите села Лясково, Яврово и Добралък. Благодаря на правителството, че отреагира максимално бързо! Извиняваме се на асеновградчани и гостите на града, че ще бъде причинено временно неудобство до приключване на строително-ремонтните дейности", каза кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

Припомняме, че общинска администрация закупи светофарна уредба, чиято цел е да осигури пропускателен режим на движението в двете посоки.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Otpusnati-sa-460-000-leva-za-svlachishteto-pod-Asenovata-krepost-924512
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.