Ясна е истинската причина за затварянето на "Трепача"!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:10 / 23.12.2019Коментари ()23457
Пловдивчанин се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да внесе повече яснота във връзка със затварянето на култовото заведение за бързо хранене в града ни, за което вече ви информирахме преди броени дни.

Ето какво сподели човекът:

"Здравейте! Онзи ден прочетох новината ви, че "Трепача" е затворен до 9 януари 2020 година. Всъщност причината обектът да не работи е, че той под наблюдение от НАП заради неиздаден касов бон и собственикът е решил да не рискува излишно."

Софтуерът за дистанционна връзка на всеки касов апарат в страната със сървърите на НАП следи издаването на милиони касови бележки всеки месец. Системата позволява автоматично да се селектират онези обекти, в които оборотът значително се различава от средния за съответния район или бранш.

От Националната агенция по приходите коментираха пред Plovdiv24.bg, че това е второ нарушение за фирмата "Трепач" ООД. Те вече са били хващани, че не издават касови бележки, а след втория път е наложена и принудителната административна мярка "запечатване на търговски обект за срок от 30 дни". Тъй като действията на служителите индикира масово неиздаване на бележки от касовите апарати, дружеството ще бъде поставено "под наблюдение" от служители на НАП.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Yasna-e-istinskata-prichina-za-zatvaryaneto-na-Trepacha--923667
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.