Русалката Ариел, златни рибки и плувци в празник "Бисерчета на доброто" в ДГ "Мирослава"
Автор: Стойчо Генов 13:42 / 06.12.2019Коментари ()3645
Традиционният празник "Бисерчета на доброто“, който е с над 10-годишна история, се проведе днес в ДГ "Мирослава“, научи Plovdiv24.bg. В събитието по традиция се включиха и родители, а мотото беше: "Да отворим сърцата си, да бъдем добри, да си помагаме и да проявяваме човечност".

Русалката Ариел искаше да разкаже легендата за Свети Никола, но се оказа, че няма глас. Децата трябваше да й помогнат, защото тя е омагьосана от зла вещица. Магията се разваля, ако малчуганите познаят гатанките, а отговорите им изписаха думата "добрина". В представлението участваха още златни рибки и малки плувци от детската градина.

За поредна година в празника имаше и благотворителност. По предложение на училищното настоятелство родители и деца се включиха в каузата "Спасете живот“ за набиране на средства за операция в чужбина на 4-годишната Божидара Дюлгерова от Пловдив, която има злокачествен тумор. Гост на "Бисерчета на доброто“ беше зам.-кметът на район "Централен“ Фиданка Кацарева.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Rusalkata-Ariel-zlatni-ribki-i-pluvci-v-praznik-Bisercheta-na-dobroto-v-DG-Miroslava-919864
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.