Нов рядък казус! Кой е с предимство при обратен на Сточна гара
Автор: Васил Динев 09:05 / 09.11.2019Коментари ()22365
© Google
Поредният скандален транспортен казус постави читателят на Plovdiv24.bg Борис Маринов на редакционната ни поща. Става въпрос за предимството на автомобилите и секциите за десен завой на голямото кръстовище на Сточна гара, а сигналът е свързан със статията "Помните ли редкия казус? Който твърди, че колата е с предимство, да си хвърли книжката още сега!", която публикувахме през август.

Според нашия читател, правилото "Завой надясно е позволен при червена светлина на светофара само при наличие на съответен пътен знак или светлинен сигнал, като водачът е длъжен да пропусне пешеходците, да не пречи на движението и да завие, когато се е уверил, че пътят е свободен за преминаване" не се спазва от никой на Сточна гара. Ето какво пише той:

"Да вземам за пример следната ситуация: На светофара на бул. "Христо Ботев" в посока ВСИ, секцията за завиване на дясно свети в зелено, докато останалите секции светят в червено. В същото време за идващите по бул. "Найчо Цанов" към Тримонциум свети зелено.

Да кажем че съм в МПС правещо обратен завой по бул. "Найчо Цанов". Същото така има завиващи на дясно от бул. "Христо Ботев". Кой е с предимство? Ставам свидетел, че завиващите надясно нямат никаква представа, че са длъжни да пропуснат правещите обратен завой. Какво мислите?".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nov-ryaduk-kazus-Koi-e-s-predimstvo-pri-obraten-na-Stochna-gara-912364
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.