Каракачанов: Ако зависеше от мен, бих увеличил заплатите на военните с 20 %
Автор: Гено Петров 12:05 / 18.10.2019Коментари ()7077
© Plovdiv24.bg
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов присъства на събитието от информационната кампания "Бъди войник“ в град Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. То беше съпътствано  от демонстрация на военна техника и оборудване. 

"Тази показност в центъра на Пловдив не е случайна. Хората трябва да се запознаят с това какво прави и как го прави българската армия. Също така тази демонстрация цели да покаже на обществото оборудването на нашите войници, което в последните години се модернизира. Опитваме се да улесним гражданите като предоставим възможност на желаещите да служат в българската армия. Те още днес може  да се запишат в нея. Днес се навършва точно една година от началото на кампанията "Бъди войник", а това е 27-ят показ на българската армия в това мероприятието.

"В бюджет 2020 залегнало увеличение на заплатите на военните с 10 %, надявам се през 2021 г. да бъдат увеличен с още толкова. Ако зависеше от мен, бих им увеличил заплатите не с 10, а с 20 процента. Но все пак не може само тяхната заплата да бъде увеличена", завърши Каракачанов след като бе "прекъснат" от прелитащи доста ниско няколко хеликоптера.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Karakachanov-Ako-zaviseshe-ot-men-bih-uvelichil-zaplatite-na-voennite-s-20-906692
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.