Ученици от ПГЕЕ на стаж в Германия
Автор: Гено Петров 20:09 / 02.10.2019Коментари ()4572
©
Професионална гимназия по електротехника и електроника - гр.Пловдив има спечелена харта за мобилност в областта на професионално образование и обучение за периода 2016-2020 година. Всяка година 40 ученици провеждат производствена практика във Великобритания, Чехия и Германия. Първата група от двадесет ученици  е в град Карлсруе, Германия, където се обучават да програмират на Java. Мобилността включва още работно посещение на завода на Mercedes – Benz и европарламент в Страсбург.

Tехнологиите променят начина, по който функционира обществото, и от там необходимостта да се гарантира, че те ще се използват по най-добрия начин. Именно учениците от ПГЕЕ са с привилегията да имат достъп до новите технологии, да ги придобиват и интегрират в реална работна среда.

Пловдив е най-динамично развиващият се район в България с възможности всеки млад човек, носещ в себе си заряд от знания и умения, вплетени с новите технологии, да бъде реализиран професионално, да има самочувствието на конкурентноспособен специалист.

Участието в този проект ще затвърди позициите на ПГЕЕ -  гр. Пловдив като иновативно училище, в което се работи професионално, със силно мотивирани ученици, решени да успеят.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Uchenici-ot-PGEE-na-stazh-v-Germaniya-902777
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.