Славчо Атанасов в "Северен": Няма да допуснем строителство върху зелени площи
Автор: Васил Динев 09:21 / 26.09.2019Коментари ()10674
Няма да допуснем промяна на статута и строителство върху зелените площи. Това заяви Славчо Атанасов в отговор на жители на "Северен“ по време на срещите си в района. Двамата с кандидата за кмет на "Северен“ Станислав Стратев бяха категорични, че съществуващите паркове и зелени междублокови пространства трябва да се поддържат и наред с това да се създават нови. Славчо Атанасов продължи срещите си с хората и заяви, че друга кампания, освен разговори очи в очи с пловдивчани, няма да прави.

"Моят екип се е заел и вече работи върху подробна план-схема за облагородяване на зелените пространства в града, включително и в "Северен“. Всеки квартал и микрорайон ще бъде проверен и анализиран, за да е ясно къде от каква намеса има нужда. Ние имаме опит с озеленяването в нашия мандат и ще възстановим тази жизненоважна дейност отново. Ще залесим всяка една свободна площ, която позволява това.

Ще насочим усилия и в облагородяването на междублоковите пространства, които трябва да се превърнат в социализирани и комуникативни точки по местоживеене. Така драстично ще увеличим количеството на зелените зони, ще подобрим микроклимата на различните територии, оттам ще повлияем и качеството на въздуха, с което Пловдив има тежък проблем сега“, посочи в разговорите си с хората Славчо Атанасов.

Кандидатът за кмет на района Станислав Стратев беше категоричен, че сред приоритетните му задачи, ако получи подкрепата на жителите на района, ще е облагородяването и възраждането на парк "Рибница“. Наред с това имаме готовност за възстановяването на занемарените спортни площадки в района, добави Станислав Стратев. Той посочи и готовността за изграждане на нова детска градина в "Северен“.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Slavcho-Atanasov-v-Severen-Nyama-da-dopusnem-stroitelstvo-vurhu-zeleni-ploshti-900895
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.