Днес се провежда операция EDWARD
Автор: Стоян Маджиров 09:12 / 26.09.2019Коментари ()2097
© Plovdiv24.bg
Днес се провежда операция EDWARD – Европейският ден без жертви на пътя. Инициативата се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL и се провежда като част от Европейска седмица на мобилността, чието мото тази година е "Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!".

В "Седмицата за превенция на детската пътна безопасност", част от традиционната кампания на "Пътна полиция" – "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!", за четвърта поредна година ОД на МВР – Варна се включва в начинанието. 

Целта на инициативата, която се провежда в цяла Европа, е ограничаване до минимум броя на тежките ПТП. Предвидена е активната контролна дейност по спазване изискванията на ЗДвП.

В 12:00 часа превозните средства, използвани от ОД на МВР – Варна, сигнално ще оповестят провеждането на операцията, като използват в рамките на не повече от минута едновременно светлинните и звукови сигнали на служебните автомобили, които са разположени на публични места.

Да помислим дори за няколко минути за рисковете, с които се сблъскваме на пътя; за рисковете, с които може да изложим живота на останалите участници в движението; и за това как самите ние можем да допринесем за намаляването на рисковете на пътя.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Dnes-se-provezhda-operaciya-EDWARD-900870
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.