Тома Биков: Коалицията ГЕРБ - ОП не е застрашена
Автор: Диана Бикова 18:12 / 10.09.2019Коментари ()5702
©
Коалицията между ГЕРБ и ОП (НФСБ и ВМРО) не е застрашена и не е пред разпад, коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

По-рано днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов каза: "Ако пак се използват тези отвратителни манипулации в изборния ден, особено каквито бяха направени в Пловдив, бъдете сигурни, че коалиция няма да има".

Славчо Атанасов загуби два пъти от кандидата на ГЕРБ Иван Тотев кметските избори в Пловдив. "Загуби с малко и е нормално да каже, че е имало фалшификация", заяви депутатът Тома Биков. 

Според него, управляващата коалиция не е пред разпадане и припомни, че е сключена преди 2 години и важи за 4-те години мандат. 

Биков призова за изборите да се предложат на хората добри идеи, а те ще изберат.

Депутатът Спас Гърневски, който беше кмет на Пловдив преди 16 години, припомни, че в условията на демокрация, леви сили са печелили един единствен път в Пловдив - на 30.12.1919 г., т.нар. Пловдивска комуна. 

След 1989 г. изборите в Пловдив винаги са печелени от десните сили, което неслучайно прави града в най-развития и поради това влиза в топ 6 в Европа.

"Славчо Атанасов беше избран през 2007 г. с подкрепата на ГЕРБ, но само след 1 г. направи преврат в Общинския съвет, свалиха председателя на ГЕРБ г-н (Йордан)  Кюмюрджиев и вкара левите в управлението", припомни Гърневски.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Toma-Bikov-Koaliciyata-GERB-OP-ne-e-zastrashena-897071
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.