"Южен" може да стане пловдивският Бевърли Хилс
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:33 / 02.09.2019Коментари ()4719
© Google
ЗС "Александър Стамболийски" ще работи за превръщането на район "Южен" в пловдивския Бевърли Хилс, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана ясно при представянето на кандидата за районен кмет на земеделците. 

Велков твърди, че районът не е периферията на града, а един от най-бързоразвиващите се квартали. Освен елементарните неща - денонощни аптеки и магазини, детски градини, сигурност и нормални комунални услуги, хората там искат цените на имотите да бъдат високи.

"В "Южен" апартаментите са наполовина от тези в "Тракия". Цените могат да бъдат повишени, ако кварталът си върне славата на един зелен, подходящ за живеене, сигурен и благоприятен за инвестиция район. "Южен" има още едно предимство - той се намира в подножието на белия дроб на региона Родопите. Част от усилията, според мен, трябва да насочим към новите квартали, изграждане на инфраструктура и решаване на проблемите на хората, които живеят в тези нови квартали", каза новоизлюпеният политик.

Адв. Георги Колев от ЗС "Ал. Стамболийски", който е съветник в ОбС Пловдив в продължение на 3 мандата и е настоящ кандидат за кмет на Голяма община, смята, че "Южен" представлява голям парадокс от икономическа гледна точка. "Това е районът с най-висок ръст на скъпи имоти - голяма част от скъпите къщи се строят в кв. "Остромила" и "Беломорски" и същевременно ниски цени на жилищния сектор в останалите видове строителство.

Което означава, че ако този район се организира правилно, ако към него се насочат правилните инвестиции, има правилната инфраструктура, той има потенциала да се превърне в пловдивския Бевърли Хилс. Това е единственият пловдивски район, който е ориентиран към Родопите, със свободни терени, с ниско застрояване, което привлича основно скъпите инвеститори. Това е тема, която тепърва ще разработваме", посочи Колев.



Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Yuzhen-mozhe-da-stane-plovdivskiyat-Bevurli-Hils-895263
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.