Ревност и алкохол в дъното на трагедията в "Аспарухово"
Автор: Пламена Николова 14:34 / 12.08.2019Коментари ()3292
© Plovdiv24.bg
Най-тежката мярка "задържане под стража" наложи състав на Варненския окръжен съд по отношение на 58-годишният Атанас Георгиев, обвинен в убийство с особена жестокост на жената, с която съжителствал, предаде репортер на Varna24.bg.                                  

Досъдебното производство е било образувано, след като на 8 срещу 9 август тази година след сигнал е било намерено тялото на 51-годишната Йорданка А. в дома й в кв. "Аспарухово“. Жената е била убита след жесток побой от мъжа, с когото живеела на семейни начала отскоро. Двамата се запознали в социалните мрежи и решили да се съберат за живеят заедно.

Атанас Г. пристигнал от Пазарджик и се нанесъл в дома на убитата жена. След задържането му той е тестван за алкохол и резултатите са показали 3,30 промила алкохол в кръвта му. До момента 56-годишният обвиняем не е признал вината си.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е била взета най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, на Атанас Г., подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Пред съда мъжът поиска да не бъде оставян в ареста, въпреки че престъплението му е извършено, докато търпи условна присъда за катастрофа.  

В съдът мъжът трепереше като лист и обясни, че е бил много пиян, но не е искал да се укрива, а веднага щом видял Йорданка на следващия ден посиняла, се обадил на тел. 112. Предната вечер, когато и нанесъл множество удари с юмрук с лицето, жената повръщала, но била още жива. Така я оставили и отишъл в другата стая да спи. 

На въпроса защо е посегнал на жената, с която живее, той отговори объркано на съдията: "Питах я вярно ли е, тя каза, не. После още няколко пъти. Затова я удрях 3-4 пъти с юмрук в лицето."

След заседанието на съда адвокатът на Атанас обясни, че вероятната причина за нанесения побой е ревност, съчетана с огромно количество изпит алкохол.



Още по темата: общо новини по темата: 3
26.05.2020 »
04.02.2020 »
12.08.2019 »

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Revnost-i-alkohol-v-dunoto-na-tragediyata-v-Asparuhovo-889805
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.