Доброволци възстановяват Приключенския център на Младежкия хълм след посегателства от вандали
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:06 / 12.07.2019Коментари ()2692
©
Платформата за чиста градска среда "Аз, Ти, Пловдив!“ отправя призив към гражданите на Пловдив да се включат във възстановяването на Приключенския център на Младежкия хълм – този уикенд, 13 и 14 юли, от 11 до 16 ч.

Преди няколко дни бялата къщичка на Приключенския център осъмна нашарена с грозни надписи по наскоро боядисана фасада. Активистите от "Аз, Ти, Пловдив!“ са решени да използват този момент и не само да заличат надписите, но и да направят още няколко крачки напред в облагородяването на района.

В събота и неделя заедно с Детска архитектурна работилница ще бъдат сглобени нови места за сядане от дървени палети, а заедно с присъстващите доброволци ще бъдат боядисани надрасканите площи на центъра и ще бъдат почистени и възстановени пътеките наоколо.

Всички желаещи да допринесат за по-добра градска среда  и за облагородяването на района, който всеки уикенд се посещава от стотици пловдивчани, са добре дошли – деца, родители, младежи, възрастни хора. На място ще бъдат осигурени материали и насоки за работа.

Една от дългосрочните цели на платформата "Аз, Ти, Пловдив!“ е да бъдат облагородени няколко публични зони в града с участието на жителите, като една от тях е  именно Младежкият хълм.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dobrovolci-vuzstanovyavat-Priklyuchenskiya-centur-na-Mladezhkiya-hulm-sled-posegatelstva-ot-vandali-881985
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.