Съдът се произнася до месец по случая с Ваня Стоицова
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:07 / 28.04.2009Коментари ()3599
© bTV
В истинско фиаско се превърна делото за възстановяване на работа на уволнената директорка-инвалид на Професионална гимназия по битова техника - гр.Пловдив. Пловдивския окръжен съд заседаваше цял час по спора, тъй като адв. Кръстьо Дуков, представляващ временно изпълняващата длъжността "Директор" на гимназията Мария Ангелова през цялото време отрупваше съда с постоянни и повтарящи се искания за експертизи, които бяха отхвърляни. Юристът успя до краен предел да изнерви и ядоса съдебния състав, като постоянно влизаше в спорове с тях и възроптаваше гласово и емоционално на всеки един отказ на съда да приеме исканите от него експертизи. Наложи се председателката на състава да му обяснява, че всичко си го пише в решението на ТЕЛК, то е окончателно и Съда не може да го поправя, като в тази връзка всичките му искания се явяват ирелевантни към спора.

Адвокатът обаче продължи да упорства и да търси скандала, заявявайки, че случаят бил предрешен. Това сложи капак на целия цирк, който се опита да сътвори Дуков и съдът му заяви, че не е единствен за заседание днес и света не се върти около него и неоснователните му претенции, които излизат извън същината на спора.

В залата присъстваше и самата Ваня Стоицова, която лаконично поиска да бъде оставено в сила решението на Районния съд. Тя бе представлявана от адв. Евгени Костадинов, а за морална подкрепа с нея беше и бившият й ученик Кристиан Гьошев, който е вече дипломиран юрист, спечелил делата срещу Министерството на образованието и науката за матурите.

Пловдивския окръжен съд обяви, че ще се произнесе с решение в законовия едномесечен срок.


Още по темата: общо новини по темата: 12
30.12.2011 »
21.04.2010 »
19.06.2009 »
18.06.2009 »
01.06.2009 »
28.04.2009 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sudut-se-proiznasya-do-mesec-po-sluchaya-s-Vanya-Stoicova-88117
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.