Олигархията в Пловдив каза "хоп", преди да е скочила
Автор: Георги Кирилов 12:59 / 09.07.2019Коментари ()13508
©
В неделя мина дългоочакваният конгрес на ПП ГЕРБ. На него, освен официалната раздяла на Цветан Цветанов с ръководните постове в партията, се очакваха драматични промени и рокади.

Драматичните промени и рокади трябваше да засегнат и Пловдив. Олигархията в града вече тръпнеше в очакване това да се случи. Подопечните медии подгряваха аудиторията с прогнози как точно ще се случи.

Кукловодите потриваха доволно ръце, надявайки се, че партията в Пловдив ще бъде разчистена от Борисов и те ще успеят да "инсталират“ своите послушковци в нея, "взимайки“ по този начин града и активите му. Подготвен бе дори и кандидат за кмет, виден пловдивски масон, който е по-безличен и безхарактерен и от Славчо Атанасов, но за сметка на това е послушен. Кой е той? Ще ви разкажем подробно за масонския троянски кон в ГЕРБ в следваща публикация, специално посветена на него и покровителите му.

Кукловодите обаче явно боравеха с грешната информация. В неделя медиите им останаха празни. Нямаше ги гръмките заглавия как местната организация на ГЕРБ е ликвидирана и как е паднала главата на Тотев. Сигурни сме, че публикациите бяха отдавна старателно написани, чакаха само да бъдат публикувани.

Нищо подобно обаче не се случи в неделя. Борисов взе главата единствено на организацията в Плевен и даде ясен сигнал, че партията му трябва да вдиша свеж въздух чрез поетапна интеграция на млади хора, а не чрез самоубийствено ликвидиране на работещи и печелещи всички избори структури.

Борисов през годините е доказал, че е мъдър политик и има усет към това как трябва да се случват нещата и не влиза в рамките и сценариите на никой самозабравил се олигарх. Той отново постави над всичко здравето на партията си и чрез внимателни действия започна да я заздравява. Заздравяването очевидно не минава през ликвидацията на цели структури и хаос.

За разлика от кукловодите, които мислят естествено само и единствено за собственото си благо и порциите от града, местната структура на ГЕРБ също бе разчела отдавна посланията и показа единомислие с шефа си. Няма как по друг начин да тълкуваме например думите на Иван Тотев относно Здравко Димитров. За всички е ясно, че през годините двамата имаха сложни взаимоотношения, бяха конкуренти на предните местни избори. Сега обаче, с поведението си Тотев и Зико демонстрират, че ПП ГЕРБ е над тях и е най-важна и няма значение кой какви постове заема или ще заеме, важното е партията да е единна, да продължи да управлява, за да продължи и развитието на града.

Подобен сценарий не бе очакван от кукловодите, инсталирането на новия Славчо Атанасов засега се отлага, както и разпарчетосването на града.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница

Още новини от Аналитични новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/analizi/Oligarhiyata-v-Plovdiv-kaza-hop-predi-da-e-skochila-881156
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.