Вандалщина на Младежкия хълм (18+)
Автор: Мариана Панчева 09:00 / 09.07.2019Коментари ()6970
"Ако някои хора се опитват да правят нещо позитивно и да влагат сърце и душа в това, то има и такива, които знаят само да се подиграват с работата на първите..."

Това написаха осъществителите на идеята за първата в България "Младежка зона" в подножието на Младежкия хълм. Кадри с резултата от вандалския акт пък показват нелицеприятни и брутални надписи с боя, нашарени из цялата фасада на сградата на бившия Детски център, някои от които може да бъдат причислени към графата (18+).

Възстановяването на зоната там започна през пролетта на миналата година, тогава Plovdiv24.bg разказа за амбицията мястото да се превърне в приключенски комплекс с въжен тролей, спортна и фитнес площадка, сцена, навеси за здравословна храна  и всичко това - изпълнено с доброволен труд. 

"Пространството и географските особености на Младежкия хълм са благоприятни за изграждането на различни спортни съоръжения и туристически атракции, които се предлагат предимно в планинските райони. Заедно със съществуващата сграда в подножието на хълма, тези съоръжения ще формират един спортен и учебен център, предназначен за деца и възрастни, за граждани и гости на града.

Той ще бъде изключително подходящ за извънкласни и извънучилищни форми на преподаване, зелени училища, детски лагери, спортни лагери и мероприятия, скаутски лагери, тим билдинг и за физически тренировки на спортни клубове от града и страната. В съчетание със съоръженията на Гребната база, ще се формира един уникален спортен кампус за територията на България концентриран в гр. Пловдив.

Проектът Спортно-учебен център "Младежки хълм“ ще помогне с ангажирането на свободното време на младите хора и на базата на изградените екологични, образователни и спортни съоръжения ще се осъществяват постоянни събития, състезания и учебни посещения за активен спорт на открито, лагери за деца и младежи, развитие на неформалното екологично образование и създаване на практически навици и умения за местните подрастващи и гостите на Пловдив", разказват от Приключенския център. 

Plovdiv24.bg призовава пловдивчани да ценят труда на хората, които напълно безвъзмездно опитват да направят живота им по-красив и съдържателен!


Още по темата: общо новини по темата: 83
10.03.2024 »
30.10.2022 »
03.07.2022 »
01.03.2022 »
20.11.2021 »
09.08.2021 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vandalshtina-na-Mladezhkiya-hulm-18-880980
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.