Обща инициатива на пловдивски музеи за Деня на детето
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 07:20 / 01.06.2019Коментари ()2006
© Plovdiv24.bg
В Деня на детето 01.06.2019 от 9:00 до 18:00 в три от най-големите пловдивски музеи за пръв път ще се проведе обща инициатива под надслов "Истории в музея“.

Програмата започва в Регионалния исторически музей /Експозиция "Съединение на България 1885 година“/ от 9:00 до 13:00 с историята на едно от най-забавните и обичани превозни средства. За по-големите, но още непораснали деца музеят предоставя възможност за игра с добавена реалност.

Регионалният археологически музей ви очаква от 13:00 до 15:00, за да разкриете една вълнуваща загадка от миналото и да създадете своята история за нея.

Събитието завършва в Регионалния природонаучен музей – Пловдив от 15:00 до 18:00, където едно легендарно животно ще ви разкаже своята поучителна история с отворен край.

Призоваваме малки и големи да станат част от трите вълнуващи истории, създадени специално за празника. В центъра на разказа са самите посетители, които ще могат да допринесат със свои идеи, като през това време ще научат интересна и ценна информация за подбраните експонати.

За пръв път три музея в града се обeдиняват и организират общо събитие, с което целят да покажат колко голям потенциал за развитие се крие в културния сектор, стига да сме готови да работим заедно, да се подкрепяме и активно да привличаме различни публики. 2019 година, в която Пловдив е Европейска столица на културата, е най-подходящият момент да поставим началото на сътрудничестовото и приятелството между културните институции.

Проявата е вдъхновена от проект "Музеите като социални и образователни пространства. Практически идеи за работа с различни публики". Едногодишният проект даде възможност на музейни специалисти да се включат в цикъл от 10 семинара, организирани от комисия "Фулбрайт", фондация "Моят музей" и фондация "Пловдив 2019".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshta-iniciativa-na-plovdivski-muzei-za-Denya-na-deteto-873077
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.