АМТИИ отбелязва 24 май и своята 55-годишнина с тържествен концерт и изложба
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 07:45 / 24.05.2019Коментари ()1634
©
Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев“ ще отбележи своята 55-годишнина с изложба и тържествен концерт днес в Градския дом на културата "Борис Христов“. В последните години Академията по традиция изнася за гражданите и гостите на Пловдив голям спектакъл по случай празника на българската просвета и култура и славянската писменост, но през настоящата 2019 събитието съвпада с юбилея на висшето училище по изкуствата.

Академичният камерен хор "Гаудеамус“ с диригент доц. д-р Весела Гелева ще изправи на крака залата в 19,00 часа с химна на Р България и "Върви народе възродени“. Следват изпълнения на вокалната формация Пробелканто“, съставена от студенти по класическо пеене на проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак и с главен художествен ръководител доц. д-р Пламен Първанов; "Борислав Ясенов квартет“ и Академичния народен хор с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев. Пред зрителите ще се представят Академичният народен оркестър с главен художествен ръководител проф. академик Милчо Василев под диригентството на доц. д-р Владимир Владимиров, както и Академичният народен ансамбъл с главен художествен ръководител проф. акад. Милчо Василев и хореограф гл. ас. д-р Стефан Йорданов. На сцената ще излезе и солистката примабалерина на Софийската опера и балет Памела Пандова, възпитаничка на АМТИИ.

Преди тържествения концерт от 18,00 часа във фоайето на Дома на културата "Борис Христов“ ще се открие изложбата "Преподаватели и студенти“ на факултет "Изобразителни изкуства“. Това е третото издание на станалата вече традиционна годишна изложба, обединяваща творци от всички бакалавърски и магистърски програми във факултета. За първи път тази година стартира конкурс за студентска работа. Жури, съставено от водещи преподаватели, ще открои най-добрите постижения от всяка специалност и те ще бъдат отпечатани на пощенски картички, като по този начин ще придобият филателна стойност.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/AMTII-otbelyazva-24-mai-i-svoyata-55-godishnina-s-turzhestven-koncert-i-izlozhba-871418
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.