Студентки от Юридическия факултет на ПУ с амбиция за прокурорски места
Автор: Мария Морунова 08:53 / 17.04.2019Коментари ()3023
Да облекат прокуроски тоги - такава е мечтата на две от студентките в Юридическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски", които вчера участваха във възстановката на съдебен процес за убийство, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Студентката Велина Комитова се превъплати в ролята на председател на съдебния състав в днешната възстанвка. Тя обясни първо, че наложената присъда по делото от 17 години е съобразена с чистото съдебно минало на подсъдимия. Иначе има интерес към наказателното право и мечтае за прокуроска тога.

Прокурорът в днешната възстановка бе студентката Радина Тодорова. Тя също сподели, че има интерес към наказателните правни науки, както и към прокурорската професия.

Възстановката на съдебния процес бе част от инициативите, посветени на 140-ата годишнина от създаването на Търновската конституция, както и Деня на Конституцията, юриста и съдебния служител-16-ти април.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Studentki-ot-Yuridicheskiya-fakultet-na-PU-s-ambiciya-za-prokurorski-mesta-863224
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.