Вижте какво откриха пловдивски митничари в двор!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:05 / 15.03.2019Коментари ()6632
Голямо количество дизелово гориво е иззето при акция на служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР Пазарджик. В действията си полицаите са подпомогнати от митнически служители при Териториална дирекция "Тракийска“ Пловдив и Областната инспекция по труда в Пазарджик. Вчера екипи от сектора предприели проверка на бивш стопански двор, намиращ се в индустриалната зона на Велинград.

Имотът бил стопанисван от едноличен търговец, представляван от жител на курортния град. В двора органите на реда открили вкопани три резервоара, както и бензиноколонка, прикрита с дървени плоскости. Оказало се, че двата от резервоарите били празни, но в третия е открито наличие на дизелово гориво с отлично качество според първоначалните данни от замерванията.

Съвместно с митнически инспектори съдържанието е източено от подземния резервоар в автоцистерна. Така било установено, че откритото количество е близо 9 400 литра, без документи за произхода и обезпечаване на акциза. Трудовите инспектори са съставили и акт на представителя на фирмата за липса на трудов договор на мъж, работещ в зоната на стопанския двор. Цялото открито гориво е иззето на основание на Закона за акцизите и данъчните складове.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Vizhte-kakvo-otkriha-plovdivski-mitnichari-v-dvor-855825
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.