Нова "магистрала" правят в "Кючука"!
Автор: Мариана Панчева 15:12 / 12.03.2019Коментари ()16235
© Google
Нов път ще дублира бул. "Александър Стамболийски", идеята е на място на глухата жп линия да се изгради нов булевард от две платна с по две ленти. Новината пред журналисти съобщи кметът Иван Тотев днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

За целта Община Пловдив трябва да придобие тази линия, за което вече са водени разговори с ръководството на НКЖИ. "Смятаме до нова година да осигурим тази територия и след това да направим булеварда", уточни градоначалникът. По думите му трасето ще обхваща отсечка от подстанцията в близост до "Модър - Царевец" и ще продължава до "Кукленско шосе". Пътят трябва да дублира бул. "Южен", тъй като за разширенията на втория са необходими отчуждителни процедури, които по изчисления на администрацията ще отнемат няколко мандата.

"Много по-бързо ще направим един булевард на мястото на линията с отпаднала необходимост, а съседните улици ще се приобщят към проекта", коментира Тотев. Единственият терен, който трябва да се отчужди или закупи, се намира зад фабриката на "Филикон", където в момента е изградена улица.

"Южен" ще бъде един от районите, в който най-много ще се работи през следващите години, защото животът го изисква, защото там постоянно отиват да живеят нови и нови семейства, коментира като цяло кметът Иван Тотев.



Още по темата: общо новини по темата: 4
01.01.2023 »
07.12.2022 »
10.11.2022 »
11.05.2018 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nova-magistrala-pravyat-v-Kyuchuka--855106
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.