Чисто нови машини ще чистят улиците на пловдивските райони
Автор: Мариана Панчева 08:40 / 02.02.2019Коментари ()7156
© Plovdiv24.bg
Шест чисто нови машини влизат на въоръжение на ОП "Чистота". Те са мултифункционални - за метене, миене, поддържане на уличната мрежа и при зимни условия (т.е. ще се използват целогодишно). Това става възможно, след като пловдивският Общински съвет реши да поеме дългосрочен дълг за закупуването им.

"Те са шест на брой, за да може по един да обслужва вътрешнокварталните улици във всеки един от административните райони на Пловдив", разказа по този повод за читателите на Plovdiv24.bg директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов. "През годините обновихме съществуващата техника на общинското предприятие, машините, останали от предишните управление, вече не работят. Ние работим изцяло с фабрично нови машини, Евро 6", похвали се Стоянов.

И още - с новите машини "Чистота" ще се впише в изпълнение стратегията на Община Пловдив за повишаване качеството на атмосферния въздух; ще успее да покрие постоянно увеличаващите се дейности; ще покрие и постоянно намаляващия щат на жените, заети с ръчно метене. 

За плюсовете на очакваните чисто нови метачни машини, както и възможно ли е Пловдив да захвърли метлите напълно - вижте интервюто на Иван Стоянов за Plovdiv24.bg.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chisto-novi-mashini-shte-chistyat-ulicite-na-plovdivskite-raioni-846568
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.