Шоколад с розова вода, кестенов пай и бисквити с меласа на Коледния фермерски пазар в Пловдив | ||||||
| ||||||
Тя е приготвила още коледни бисквити с меласа и сурова торта с моркови и цвекло. Земеделската производителка от Садово Дарина Терзиева ще представи на базара своите фъстъци, нахут, слънчоглед, сладка царевица, плодове и зеленчуци. На Коледния фермерски базар ще се предлагат и вкусни празнични ястия на малки фирми за занаятчийски храни - тиквен кекс с кафява захар и оризово брашно, коледен тиквеник, постна питка и коледна овесена баница с късмети - всички без глутен. С плетени шапки, шалове и панери в базара ще се включи и студиото на Надежда Тодорова, като средствата от продажбите отиват в помощ на професионалната реализация на деца със синдром на Даун, съобщи Гергана Кабаиванова, координатор на Slow Food – Пловдив. Организацията е инициатор на коледното събитие, заедно с партньорите от Фермерския пазар. Можете да опитате всички вкусни ястия и да подкрепите каузата на Коледния фермерски пазар на ул. "Екзарх Йосиф" № 13 (сградата на "Тотал Спорт") в Пловдив. Базарът ще е отворен на 19 и 20 декември от 13 до 19 часа. Събитието е в програмата на Пловдив –Европейска столица на културата 2019. |