Пловдив получи наградата "Европейски принос"
Автор: Васил Динев 13:26 / 17.12.2018Коментари ()3049
Пловдив получи наградата "Европейски принос", предаде репортер на Plovdiv24.bg.  Наградата прие лично кметът Иван Тотев, която му бе връчена от вицепрезидентът на фондация "Европа Ностра". Това стана по време на церемонията по присъждане на годишните награди "Чудесата на България" 2018 г.

Награди бяха раздадени и в още няколко категории - културно-историческа атракция (Малтепе), съкровище на годината, културно-исторически туризъм, зимна туристическа дестицания, лятна туристическа дестинация, спа дестинация. Сред призьорите са шефът на Археологическия музей в Пловдив - Костадин Кисьов, тракийската гробница в Старосел и други.

"Признание за нас е да получим награда за популяризиране на културно-историческото наследство на европейско ниво", коментира Тотев и подчерта, че е доста важно признание за Пловдив в навечерието на Европейска столица на културата.

Специално участие в церемонията в Малката базилика взеха представители на европейската фондация "Европа Ностра", Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание, народни представители, кметове, историци, археолози, представители на бизнеса, неправителствените организации и медиите.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-poluchi-nagradata-Evropeiski-prinos-835868
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.