Жертви на домашно насилие изпратиха за Коледа черни картички
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:23 / 05.12.2018Коментари ()2620
© Монитор
Черни картички с пожелания за "весело изкарване на коледните празници“ ще получат 27 български политици, съдии, министри, народни представители, религиозни служители и евродепутати от 6 жени, жертви на домашното насилие.

Авторките на нестандартното "поздравление“, които са на възраст от 20 до 65 години и живеят в Стара Загора  напомнят, че за последните 343 дни 30 българки и 3 деца са били убити в хода на трагични битови конфликти.

Сред поучателите са президентът Румен Радев, министрите Каракачанов,Горанов, Димов, Ананиев,8 конститутционни съдии, старозагорският митрополит Киприан, апостолическият екзарх Пройков и пастор Румен Борджиев от ОЕЦ. В писмото на жертвите на домашно насилие, което придружава черната картичка има няколко съвета към всички, които все още се страхуват да потърсят правата си в съда, сред тях на първо място е "да говорят за болката от боя, обидата, ограниченията и проблемите“. Картичката и писмото са изпратени със съдействието на наскоро регистрираната  в Стара Загора фондация "Мисия Криле“, която стопанисва тукашния комплекс за социални услуги за деца и семейства“.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Zhertvi-na-domashno-nasilie-izpratiha-za-Koleda-cherni-kartichki-833199
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.