Култов запис: Сводник се изправи срещу убиец и крадец в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:33 / 29.11.2018Коментари ()21763
© Plovdiv24.bg
На лишените от свобода им е забранено да притежават мобилен телефон в затвора. Обществена тайна обаче е, че почти всеки затворник има такъв. Освен това с тях се търгува в затвора. Това стана ясно на днешното заседание срещу Мартин Митев - Кабуто и Калоян Алексиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Те са обвинени, че са откраднали телефона на друг лишен от свобода - Калин Витанов.

Днешното съдебно заседание протече с разпити на свидетели, повечето от които са и към момента излежаващи присъди в пловдивския затвор. Доста обстоятелствен бе разказът на свидетеля Христо Попантонов. Той не подкрепи тезата, че Милен и Калоян са откраднали телефона на Калин Витанов. Последният излежава присъда за сводничество и дори бе наречен от Попантонов "кисел и миризлив сводник". Въпросният телефон бил на Кабуто и Калоян, които го продали на Витанов срещу наркотици. Той обаче им дал само половината за телефона и те отишли да си го вземат. Освен това Витанов предлагал некачествен наркотик, от който подсъдимите и други затворници повръщали. 

Последва очна ставка между Попантонов и Витанов, който отрече думите на Попантонов. Христо Попантонов пък допълни, че подсъдимите не са "цветя за мирисане", но са изнудвани от Витанов.

Иначе Калин Витанов твърди, че на 4 февруари тази година бил нападнал в килията си от Калоян Алексиев и Мартин Митев - Кабуто. Двамата се нахвърлили върху сводника и започнали да дърпат телефона от ръцете му, дори му извивали пръстите. Успели да вземат мобилното устройство и избягали, а Витанов ги последвал. Оплакал се на надзирателите. Малко по-късно видял, че и часовникът му го няма. Няколко дни по-късно лекар го прегледал, защото го болели пръстите, извадил си и медицинско. Подал и жалба.

От своя страна и двамата подсъдими заявиха, че не се признават за виновни и ще дадат обяснения след като бъдат разпитани свидетелите. Калоян Алексиев излежава присъда за убийство, а съучастникът му - Кабуто, има 22 присъди за кражби и грабежи.



Още по темата: общо новини по темата: 3
01.07.2019 »
11.01.2019 »
29.11.2018 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kultov-zapis-Svodnik-se-izpravi-sreshtu-ubiec-i-kradec-v-Plovdiv-831768
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.