Опитаха да преметнат ОбС, ето как лъсна измамата
Автор: Мариана Панчева 15:14 / 11.10.2018Коментари ()4111
©
Председателят на местния парламент Савина Петкова по неволя влезе в ролята на разследващ, а резултатът изуми пловдивските общински съветници - на светло излезе опит за измама от сдружение на бивши възпитаници на домове за деца, маскирана като благотворителен концерт. 

Plovdiv24.bg вече описа случая от днешното заседание. "Изумена съм, в крайна сметка целта не оправдава средствата, не съм очаквала такова нещо", коментира Петкова след края му. По думите й паричната, поради която тя се наела да провери случая е прекалената настойчивост на господина, представил й се за генерален секретар на комисията на ЮНЕСКО за България.

"Това ни накара да проверяваме един по един документите, които ни представиха." Така става ясно, че за тях са използвани печатите на организации, нямащи нищо общо с ЮНЕСКО, в самата организация пък не знаели нищо за инициативата . "Те не знаеха, че са патрони, не са взимали подобни решения и разпореждания, имат друг главен секретар, който - освен всичко, е с изтекъл мандат и в момента се чака друг", обясни Савина.

"В интерес на истината, ако не беше толкова голям натиска да приемем положително решение и ако не бяха толкова агресивни обажданията, ние нямаше да се правим на разследващи органи. Когато става въпрос за болни деца, за сираци, за хора в нужда някак по начало сърцето се отваря и всички искахме да сме съпричастни", коментира тя. 

Доайенът на пловдивския Общински съвет д-р Лиляи Учкунова пък бе крайно разочарована от откровената лъжа, чуйте!



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Opitaha-da-premetnat-ObS-eto-kak-lusna-izmamata-820783
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.