Общината проверява ДКЦ V заради уволнените лекари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:15 / 04.10.2018Коментари ()3235
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив започва проверка в ДКЦ V заради уволнените лекари и икономическото състояние на здравното заведение. Това стана ясно след проведения днес Браншови съвет по здравеопазване, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На съвета председателят на КТ "Подкрепа" Пловдив Атанас Кръстев запозна присъстващите с два проблема. Първият е трудово-правен и касае освобождаването на лекар и рехабилитатори.

"Работодателят ги е освободил и нещата са стигнали до съда. До момента на произнасяне на съда, ние няма как да се намесим", коментира представителят на Общината в Браншовия съвет Ангелина Топчиева. Тя обясни, че другият проблем, за който се сезирани, касае икономическите показатели на ДКЦ-то. По думите на Кръстев те не са задоволителни, има разминавания в заплатите на лекарите, спад на прегледите.

"Ние следим всички ДКЦ-та ежегодно и на този етап нямаме съмнения за влошено икономическо състояние в ДКЦ V, но след като синдикатите смятат, че там има проблем, ние сме длъжни да извършим проверка", каза още Топчиева.

Звено за вътрешен одит към Общината в рамките на месец ще направи обстойно проверка. На база тази проверка местната администрация ще вземе евентуални последващи мерки след обсъждането им със синдикатите.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtinata-proveryava-DKC-V-zaradi-uvolnenite-lekari-819352
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.