В детска градина "Боряна" отбелязаха Европейската седмица на спорта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:06 / 28.09.2018Коментари ()4514
С богата спортна програма в детска градина "Боряна“ отбелязаха Европейската седмица на спорта BeActive. Специални гости на събитието бяха кметът на район "Западен“ Димитър Колев и неговият заместник Георги Георгиев, които се включиха в инициативата.

Децата бяха разделени на пет групи, които в началото на спортния празник извиха пет отделни хора в двора на детската градина в "Прослав“. След това те се съревноваваха в различни спортове като дърпане на въже, надпревара, футбол и други забавни игри. В тях те бяха подкрепени от своите гости и от директора на "Боряна“ Станислава Бекярова. Накрая малчуганите получиха награди от Димитър Колев и Георги Георгиев и се снимаха с тях за спомен.

Европейската седмица на спорта BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот и се провежда за четвърта поредна година в България. Целта на инициативата е да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност. Тази година седмицата съвпадна с най-активния месец за спорта в България. През септември у нас се проведоха едновременно три световни първенства – по гребане в Пловдив и по художествена гимнастика и волейбол в София.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-detska-gradina-Boryana-otbelyazaha-Evropeiskata-sedmica-na-sporta-818247
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.