Емигрирал от Пловдив се завърна, за да готви на военни | ||||||
| ||||||
Историята е на Илия Дудински, който емигрира от Пловдив. С любов към професията станал мияч в италиански ресторант в Амстердам. Вършил си добре работата и бил забелязан от готвача на ресторанта. Илия поискал да му помогне, докато мъжът правел ньоки. Така започнал и той да ги прави. В Холандия Илия изкачил стъпалата по стълбичката към успеха от мияч до готвач. Сънувал България и мечтаел отново да се завърне в родината. Мечтата се сбъднала през 2016 г. с обаждане от стария му командир. 68 бригада "Специални сили" си търсела помощник-готвач, защото ръководителят й бригаден генерал Явор Матеев намерил пари, за да отвори отново столовата. Така той се връща в България, за да готви на армията. Изградил пак основи и вече е шеф в кухнята. Готви риба и традиционния боб със зеле. Сред иновациите са паеля с морски дарове и шафран и рататуи. Но любими, според книгата за похвали, си остават кюфтетата. Точно с кюфтета и кебапчета Илия впечатлил и италианските си приятели в Холандия. Източник: Нова тв |