ДФ "Пловдив 112" заминава на международно учение в Турция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:10 / 13.09.2018Коментари ()3083
©
Пловдивското доброволно формирование "Пловдив 112" заедно със Съюз на българските спасители ще представи България на международно учение в турския град Гьонен. Участието е по покана на Турската спасителна федерация, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Учението ще се проведе между 14 и 17 септември. То представлява не само учение, но и обмяна на опит при земетресения. Държавите, поканени в това международно учение са Русия, Китай, Германия, Гърция, Азарбейджан, Румъния и България.

Учението ще бъде максимално доближено до реалната обстановка при подобен инцидент. Ще участват и местните полиция, жандармерия, армията, пожарна, спешна помощ, Турския червен полумесец, община Гьонен и други доброволни организации и частни фирми.

AKDF (Arama ve Kurtarma Dernekleri Federasyonu) е спасителна федерация, която работи заедно с държавните спасителни институции и действа съвместно с тях при възникнали инциденти на територията на Турция.

От своя страна ДФ "Пловдив 112" изказва благодарност на община Пловдив за подкрепата и финансовото осигуряване на участието на екипа в учението.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/DF-Plovdiv-112-zaminava-na-mezhdunarodno-uchenie-v-Turciya-815377
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.