Министър Димов: Водата в Черно море става все по-чиста
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:55 / 30.08.2018Коментари ()4373
© Plovdiv24.bg
Този сезон, както и миналия сезон водата в Черно море става все по-чиста. Мерките, които държавата взе с пречиствателните станции дадоха резултати. Това каза във Варна министърът на околната среда и водите Нено Димов, предаде репортер на Varna24.bg.

"Доколкото знам тук за района на Варна РЗИ прави редовни проверки и резултатите са добри. Нямаме до този момент сигнал, за който да кажем, че е притеснителен. Радвам се, че бяха отпуснати средства за пречиствателната станция на Златни пясъци и ето, че дойде момента за изпълнението, защото тя ще увеличи капацитети си в пъти", каза министърът. 

Относно застрояването на плажа "Силистар" Димов обясни:

"Що се отнася до Силистар нарушението е в това, че преди да гласува Общинския съвет решението, е трябвало да се обърне според Законът за устройство на територията към Районната инспекция в Бургас, която е трябвало да каже каква е процедурата. Той не е попитал и това е нарушение. Затова инспекцията е сезирала областният управител и МРРБ е органът по ЗУТ, който да реагира. Относно въпросът ще има ли някакво строителство там на този етап трябва да се направи допускане за възлагане. Това е ранен етап, доколкото това попада в природен парк Странджа, трябва да се спази процедурата. Самото допускане за промяна на устройствения план трябва да е съпътствано от екологична процедура. Ако общината в Царево продължи по този начин ще наложим акт. Предполагам, че кметът на Царево ще се съобрази с предписанията", каза министър Димов. 

Повече вижте във видеото!



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Ministur-Dimov-Vodata-v-Cherno-more-stava-vse-po-chista-812549
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.