Обещано: Доходите се вдигат с 50% до края на мандата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:59 / 06.08.2018Коментари ()15975
©
При този ръст на икономиката до края на мандата доходите ще се вдигнат с 50%. Такава прогноза направи премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Малко Търново през уикенда, където инспектира състоянието на границата. Според него е очевидно, че повишението на доходите не е само на хартия след като толкова хора пътуват през почивните дни.

"Както се вижда, "Тракия" точно я пуснахме и тя отесня. Сутринта като идвах, на 15 километра от Бургас вече все едно се кара по "Цариградско" – с 60-70 км/ч, двете ленти пълни, кола след кола. Което пък от друга страна ме радва. Означава, че действително, не само на книга, както някои казват, но доходите се вдигат", заключи той.

"Мисля, че в края на мандата ни ще бъдат поне с 50% по-високи доходите при тоя ръст на икономиката, бюджета и на тези колеги", обясни Борисов. Към края на 2017 г. средният доход на човек нарасна с 9.3% по данни на Националния статистически институт. В същото време с 13.2% нараснаха разходите - най-вече за храна и поддръжка на жилищата.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Obeshtano-Dohodite-se-vdigat-s-50-do-kraya-na-mandata-807467
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.