Ето какво време ни чака до края на седмицата и в началото на другата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:45 / 10.07.2018Коментари ()5652
©
Днес отново ще има валежи и гръмотевична дейност, на повече места преди обяд в Северна и Източна България. По-късно след обяд валежите ще спират и облачността ще започне да намалява. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури между 23° и 28°. 

Над планините облачността също ще е значителна. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин от запад. Хладно, с максимална температура на височина 1200 метра – около 18°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще са 26-28°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

От сряда въздушната маса над страната временно и относително ще се стабилизира. Ще има повече слънчеви часове; но около и след обяд все още са възможни и превалявания, вече на малко места и краткотрайни. Температурите ще се повишат и максималните ще са около и над 30°. Към петък-събота ще духа умерен северозападен вятър и дневните температури слабо ще се понижат. В края на тази и в началото на следващата седмица вятърът ще отслабне, но вероятността за следобедни краткотрайни валежи на места остава.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Eto-kakvo-vreme-ni-chaka-do-kraya-na-sedmicata-i-v-nachaloto-na-drugata-802045
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.