Поискаха разширяване на ГКПП "Маказа"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:45 / 06.07.2018Коментари ()7113
© Plovdiv24.bg
Български и гръцки фирми ще си сътрудничат, за да представят продуктите си зад граница. Това заяви на пресконференция председателят на Търговско-промишлената палата в град Комотини (област "Родопи") Андонис Граванис, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той заедно с други представители на палата са се срещнали с представители на Търговско-промишлената палата в Пловдив. На срещата и двете организации са се обединили около идеята за сключването на споразумение и подписването на договор за сътрудничество. "Споразумение за сътрудничество, което ще бъде от полза и за двата региона", добави Граванис.

Като основни акценти в споразумението Андонис Граванис посочи на първо място подобряване на пътната инфраструктура на ГКПП "Мазака", както и разширяването му, така че да могат да преминават автобуси от там. Ако това се случи, ще започнат да преминават и тежкотоварни автомобили, което ще повлияе на стокообмена.

По думите на гръцкия председател две са основните направления, по които двете търговско-промишлени палати могат да си сътрудничат. Това хранително-вкусовата индустрия и туризма. Обсъдени са били и възможностите за участие в съвместни европейски проекти.

Граванис посочи още, че може да се помисли и за среща на туроператорските фирми от българска и гръцка страна. По този начин ще се стимулира и туризма между двете страни. Тъй като към момента българите са най-големия процент туристи в Северна Гърция. Заради това дори в Комотини има рекламни материали на български език, също и екипите на по-големите хотели биват обучавани на български език. В Северна Гърция се посещават Комотини, Фанари, Мароня. Там по подобие на Пловдив има исторически, културен, религиозен туризъм.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Poiskaha-razshiryavane-na-GKPP-Makaza-801375
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.