Впечатлихме света с проект за космическо летище
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:00 / 29.06.2018Коментари ()3488
©
На международният конкурс Student Aerospace Challange на ЕСА, който се проведе преди дни в Париж за 11-и пореден път, български екип спечели една от 5-те награди в конкурса. Това е първо участие и класиране на финал на български екип изобщо. Екипът е съставен от двама души от Военноморско училище, които на финала на конкурса не представяха само ВВМУ, а и България - Светослав Георгиев - студент трети курс в специалност Корабни машини и механизми и Елена Христова - студент първи курс в специалност Корабоводене.

Нашият проект се конкурираше с над 200 екипа от цял свят, от които само 16 бяха класирани на финал, а само 5 от тях бяха наградени. Ние представихме нашата разработка за космическо летище (spaceport), която направи много голямо впечатление на журито и на всички участници в конкурса със своята концепция, дизайн и представяне. Именно заради тов
©
а взехме специалната награда за най-добра презентация и представяне на проект.

В топ 16 бяха екипи от Великобритания, Франция, Холандия, Португалия, Гърция, Полша и България, като наградени бяха отбори от България, Франция, Холандия, Великобритания и Гърция. Другите проекти, които бяха представени се отнасяха за създаване и аеродинамика на бъдещите космолети, интериор на космолетите, пропулсивни уредби за космолети и др.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Vpechatlihme-sveta-s-proekt-za-kosmichesko-letishte-799755
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.