Фолклорът се събира на мегдана в Марково
Автор: Васил Динев 06:35 / 16.06.2018Коментари ()3353
©
Днес кметът на Марково Пламен Кабаков, НЧ "Алеко Константинов-1907г." - с. Марково и Инициативният комитет за развитие на с. Марково организират Първа регионална фолклорна среща "На мегдана, за колана“. През целия ден  на открита сцена на площада в Марково участие ще вземат самодейни колективи при читалища и училища от общините Родопи , Марица и Пловдив и комитет "Родолюбие". Специални гости на празника ще бъдат гайдарски състав "Големите гайди" с ръководител Стефан Янев от 16.45 ч. и оркестър "Хебър" от 18.30 ч.

Всички гости ще имат възможността да разгледат алея на занаятите. Кметът Пламен Кабаков има амбицията да развие събитието и да го превърне в традиция. Основната му цел в момента е да се обединят хората,  и да започнат да гледат върху стойностните неща.

Дълги години той партнира с комитет "Родолюбие", в който членуват много жители на селото и участват заедно във възстановки, учения, чествания на национални и местни празници и фестивали.

Фолклорната среща се осъществява с подкрепата на кметство Марково, община "Родопи" и община "Марица". Plovdiv24.bg е медиен партньор на събитието.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Folklorut-se-subira-na-megdana-v-Markovo-797094
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.