Черни облаци, мощни гръмотевици и силен дъжд над Пловдив
Автор: Васил Динев 16:55 / 15.06.2018Коментари ()8087
© Plovdiv24.bg
Архивна снимка
Силен дъжд се излива над Пловдив в момента. Както Plovdiv24.bg ви информира преди малко, бурята настъпва към града ни от югоизток. За утре е обявен "жълт" код, а за някои части на страната и "оранжев". През следващото денонощие ще се задържи неустойчиво, с развитие на мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. През нощта в отделни райони в Западна България, а утре на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Ще се запазят условията за локални интензивни валежи и градушки, като по-значителни ще са явленията в Северна и Западна България. С валежи, само на отделни места, а преди обяд и с повече слънчеви часове ще е в крайните източни райони. Максималните температури ще са предимно между 25° и 30°. 

Над планините ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 25° до 29°. Температурата на морската вода е от 23-25°. Вълнението на морето ще е 2 бала.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Cherni-oblaci-moshtni-grumotevici-i-silen-duzhd-nad-Plovdiv-797082
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.