Арести на "София прайд"! Полугола жена с неочаквана провокация, църквата бясна!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:23 / 09.06.2018Коментари ()58351
Арестувани на "София прайд" - парадът започна в 18 часа, а две контрашествия се проведоха в отговор. Едното шествие – "Поход за семейството", защитава традиционния брак и християнските семейни ценности. Другото е под мотото "Да запазим децата от разврата" и се организира от движение "Национална съпротива".

Полугола жена от парада обаче предизвикала недоволството на хората в другото шествие на Национална съпротива, предаде Нова. Тя и още една минали през техния протест. Това станало на входа на Борисовата градина. Мъж се опита да вземе знамето, с което тя се е загърнала. Полицията обаче веднага го спира. Една от участничките в протеста определи действията на дамите като "провокация".

Шествията бяха само през един булевард. Затворени са "Цар Освободител", "Васил Левски", "Йосиф Гурко". "София прайд" продължава към Паметника на Съветската армия, а полицията ограничи достъпа на другото шествие. Арестувани са двама. Напрежение имаше и по "Раковски", но между участници и полицията. 

11-ото шествие "София Прайд" е с мото тази година "Различни хора, равни права!“. Поход за семейството се проведе във Варна, Пловдив, Русе, Бургас и София. Предстои и концерт в подкрепа на семейните ценности пред НДК, както и шествие "Да запазим децата от разврата“.

За пореден път организаторите и участниците настояват за равни права на всички, независимо от сексуалната им ориентация и техния избор. ВМРО поиска забраната на парада като заплаха за обществения ред и като събитие, чиято охрана изисква сериозни средства. ​Седмици преди провеждането на "София Прайд" срещу събитието реагира Българската православна църква. В официална позиция Светият синод нарече шествието "демонстрация на греха". 



Още по темата: общо новини по темата: 543
09.04.2019 »
05.01.2019 »
28.09.2018 »
24.09.2018 »
02.08.2018 »
01.08.2018 »
предишна страница [ 1/91 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Aresti-na-Sofiya-praid-Polugola-zhena-s-neochakvana-provokaciya-curkvata-byasna-795845
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.