Лоша прогноза за Пловдив, времето се обръща до часове!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:38 / 07.06.2018Коментари ()75199
© Plovdiv24.bg
Жълт код за опасно време е обявен за днес за 11 области на страната, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Кодовете са в сила за Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол.

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, главно в Централна България явленията ще са интензивни. Има условия за градушки. Максималните температури ще са между 27° и 32°. 

Над планините около обяд и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност, до слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, главно по северното крайбрежие ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 23-26°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Прогноза за Пловдив и областта:

Краткотрайни и интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури, мощни в следобедните часове и до полунощ. Локални значителни количества до 35 л/кв.м. и градушки.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Losha-prognoza-za-Plovdiv-vremeto-se-obrushta-do-chasove-795284
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.