Турски шофьор към наш полицай: Ще почерпя
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:23 / 05.06.2018Коментари ()4342
© Plovdiv24.bg
На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Разград е предаден 71-годишен турски гражданин, който пребивава постоянно в България, за даден подкуп на полицейски служител, за да не му състави акт за нарушения на Закона за движение по пътищата – престъпление по член 304а, предл. 1 и 3, във връзка с член 304, ал. 1 от НК.

На 25 май тази година подсъдимият бил спрян за проверка на кръстовището на ул. "Васил Левски“ и "Христо Ботев“. Нито водачът на автомобила, нито двете пътнички били с предпазните колани. След проверката на документите на подсъдимия, полицейският служител пристъпил към съставяне на акт за установяване на административното наказание.

Тогава турският гражданин се приближил до вратата на служебния автомобил и казал, че вместо акт, ще почерпи. Повторил думите си няколко пъти и през отворения прозорец пуснал в полицейската кола 2 банкноти по 20 лева.

Предстои делото срещу подсъдимия водач, предложил и дал подкуп на полицейски служител, за да не извърши действия по служба, а именно да състави акт, да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Turski-shofyor-kum-nash-policai-Shte-pocherpya-795038
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.