Жената до Боян Петров: В най-добрия случай е в някоя палатка и бедства
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:20 / 08.05.2018Коментари ()6450
© БНТ
Последно се чух с Боян, преди да тръгне към върха на 28 април. От тогава няма информация. Никой не го е чувал, нито виждал. В момента се подготвя спасителна операция. Може би още днес ще тръгнат трима от шерпите. Очаква се утре да дойдат алпинисти от Китай, които ще се включат в по-обстойно издирване. Ясно е, че каквото и да се случва горе, той бедства. В най-добрия случай той е в някоя палатка и бедства. Това коментира пред БНТ жената до Боян Петров Радослава Ненова.

"Със сигурност вярвам в Боян, затова организирам тази спасителна акция. Ако никой не вярва в щастливия край, никой няма да тръгне да се занимава. Времето там в момента е много нестабилно", смята тя. "В деня, в който тръгна, се чувстваше в отлична форма, имал е самочувствието, че може да се справи. Много пъти е тръгвал пръв и не е имал проблеми досега. Сутринта имах есемеси от експедицията, че се подготвят да тръгнат, но все още нямам информация дали са тръгнали", заяви Радослава.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Zhenata-do-Boyan-Petrov-V-nai-dobriya-sluchai-e-v-nyakoya-palatka-i-bedstva-789857
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.